NEWJSAG - Békésszentandras

 

   
   

   

   

Pályázatok  
TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

Hőtérkép

Felhőkép

 

    

   
Shadow
Slider
   

A Gondozási Központ hírei

Az Idősek Otthonábanfolytatva az eddigi hagyományokatjúnius 10-én szombaton ismét érdekes műsorral vártuk az érdeklődőket.

A medgyesegyházi „Cups and Dance„ tánccsoport lépett fel nem minden napi pohár bemutatójával.


Szép számmal gyűltünk össze a társalgóban. A meghívón meghirdetett – pohárral való zenélés – sok érdeklődőt vonzott.

Érdekes, színes előadást láthattunk. Ismét bebizonyosodott, hogy nem kell sok a jó hangulathoz. Néha elég pár pohár és a gyerekek mosolya.

 Pomponokkal, szalagokkal tették még színesebbé bemutatójukat.

 A műsorban aktívan részt vehettek a jelenlévők is. Volt olyan idős néni, aki fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel mutogatta el a „Nád a házam teteje” című dalt többször is.

A műsor végén süteménnyel és hűtött limonádéval kínáltuk meg vendégeinket. Itt talán abba is hagyhatnánk írásukat, ha a vendégség közben nem tudtunk volna meg pár dolgot erről a tánccsoportról.

Legalább 14 gyermek alkotja a teljes csoportot. Változó korú fiúk és lányok szánják rá szabadidejüket, hogy gyakorlással töltsék azt. Meleg, családias légkörben zajlanak ezek a próbák. Sokszor nem máshol, mint a vezetőjüknél Csótiné Kuzma Csillánál, aki egyébként az együttes megálmodója és alapítója.

Szinte versengenek a gyerekek, hogy bejuthassanak a csoportba.

Lehetsz bárki, jöhettél bárhonnan, ha belépsz ide, családtagként kezelnek. Kerítést festesz, medencét takarítasz, de csak azért, hogy aztán kipancsolhasd a többiekkel együtt.

Ha kell vonatra szállnak , buszoznak, autóznak, hogy mások is részesüljenek ebből a melegségből.

Bár a csoport teljes létszámmal ritkán jön össze, mindig akad annyi gyerek, aki a hétvégéjét rászánja az utazásra.

Sok helyen felléptek már, díjat is nyertek, de úgy gondolom minden díjnál többet ér a közösség ereje.

Ők csak így mutatkoznak be: „Egy kreatív látvány tánccsoport vagyunk tele mosollyal!”

Jó ezt látni! Szeretnénk, ha nálunk is lenne valami hasonló. Vagy talán van is…….?!

Nem tétlenkedtünk ezt követően sem, a ”Szeretethíd „jegyében a református hittanos gyermekek Dr. Dobos Ágoston vezetésével egy vidám közös sétára invitálták lakóinkat.

 Fontosnak tartjuk a generációk találkozását, hiszen manapság ritkán van alkalmuk a gyerekeknek idős emberek közelében lenni. Jó volt látni, ahogy segítőkészen és kedvesen kísérték az időseket.

A református hittanos gyerekek még egy ízben szórakoztatták lakóinkat: egy kedves bibliai jelenetet adtak elő Erős Dóra hitoktató vezetésével, Dr. Dobos Ágoston hegedűjátékával kísérve. Köszönjük szépen!

Június 15-én a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola 8. osztályos „bolondballagói” látogattak el hozzánk. Vidám búcsúzójuk mosolyt csalt az arcokra, felidéződött lakóink fiatalsága is, melyről azután hosszasan beszélgettek. Apró ajándékkal, és az idősek jókívánságaival távoztak a gyerekek.

Idei kemencés programunk is elkezdődött: célunk a határon túli /erdélyi, vajdasági/ ételek megismertetése.

Ennek jegyében erdélyi juhtúrós puliszkát készítettünk lakóink nagy örömére. Közben sok régi történetet hallhattunk a háborús időszakról, amikor jobb híján ez az étel volt az emberek gyakori eledele.

Jóízű étel mellett, jóízű beszélgetés kerekedett a kemence körül. További nyári programjainkra is várunk mindenkit szeretettel!

      

  

   

   

Hasznos Hírek  

   

   

Látogatóink  

Oldalainkat 53 vendég és 0 tag böngészi

   
© 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu